Jenever

Jenever is een heldere, gedistilleerde drank met dominante botanische smaken van jeneverbes, bloemen en vers en gedroogd fruit. De naam jenever is afgeleid van het woord genever (oud-Nederlands voor jeneverbes). Jenever, ook wel bekend als genever, is een type jenever dat in de 16e eeuw in Nederland ontstond. Het wordt gemaakt van een gemout graanbeslag dat wordt gedistilleerd met jeneverbessen en andere plantaardige ingrediënten. Jenever staat bekend om zijn zachte en moutige smaak, waardoor het zich onderscheidt van andere soorten jenever.

 

Hier zijn enkele kenmerken van Jenever:

 

Gemout graanbeslag: Jenever wordt gemaakt van een gemout graanbeslag, waardoor het een zachte en moutige smaak heeft.

 

Jeneverbessen: Net als andere soorten wordt Jenever gedistilleerd met jeneverbessen, die het zijn karakteristieke smaak geven.

 

Andere plantaardige ingrediënten: Jenever kan ook worden gedistilleerd met andere botanische stoffen, zoals koriander, engelwortel en kardemom.

 

Gerijpt: in tegenstelling tot andere soorten wordt Jenever vaak gerijpt in eikenhouten vaten, waardoor het een rijkere en complexere smaak krijgt.

 

Enkele populaire jenevermerken zijn

 

Bols Genever: een traditionele jenever die wordt gemaakt van een gemout graanbeslag en gedistilleerd met jeneverbessen en andere plantaardige ingrediënten.

 

Rutte Old Simon: een jenever die wordt gerijpt in eikenhouten vaten, waardoor hij een rijke en complexe smaak krijgt.

 

Zuidam Dutch Courage: een Jenever die wordt gemaakt van een gemout graanbeslag en gedistilleerd met jeneverbessen en andere plantaardige ingrediënten.

 

Jenever kan op zichzelf worden gedronken of worden gebruikt in cocktails. Hier zijn enkele populaire Jenever cocktails:

 

The Martinez: gemaakt met Jenever, zoete vermout, maraschinolikeur en sinaasappelbitters, is deze cocktail een klassieke Jenever cocktail die zijn oorsprong vindt in de late 19e eeuw.

 

The Holland House: deze cocktail wordt gemaakt met Jenever, zoete vermout, sinaasappelsap en sinaasappelbitters en is een verfrissende en citrusachtige cocktail die perfect is voor een warme zomerdag.

 

De Dutch Mule: deze cocktail wordt gemaakt met Jenever, gemberbier en limoensap en is een Nederlandse twist op de klassieke Moscow Mule.

 

In onze winkel geloven we dat kwaliteit belangrijk is. Daarom selecteren we onze jenever zorgvuldig om ervoor te zorgen dat we alleen de beste producten aan onze klanten aanbieden. We zijn ook trots op onze uitstekende klantenservice, dus als je hulp nodig hebt bij het selecteren van de perfecte jenever voor jouw gelegenheid, staan wij altijd klaar om je te helpen.

 

Dus waarom kom je niet langs in onze winkel om onze selectie jenever te bekijken? We zijn ervan overtuigd dat je iets zult vinden waar je van houdt!