port

Portwijn is een zoete, versterkte wijn gemaakt van rode druiven die oorspronkelijk uit de Dourovallei in Portugal komt. Het is een geliefde en beroemde wijn die vaak wordt gedronken na een zwaar diner of als zoete dessertwijn. Portwijn heeft verschillende smaakprofielen, afhankelijk van de stijl en de leeftijd van de wijn. Enkele veel voorkomende smaken in portwijn zijn bessen, chocolade, gedroogd fruit, noten, karamel, vanille en kruiden.

In onze winkel bieden we een brede selectie portwijnen om te ontdekken. Hier zijn enkele van de soorten portwijnen die we voeren:

 

Ruby Port: een diepgekleurde rode Port die jong en fruitig is.

 

Tawny Port: een zeer zoete, in vaten gerijpte Port met oxidatieve noten- en karamelsmaken.

 

White Port: een zoete Port gemaakt van witte druiven die een lichtere, frissere smaak heeft dan rode Port.

 

Rosé Port: een nieuwe stijl portwijn gemaakt als rosé wijn met smaken van aardbeien, viooltjes en meer.

We hebben verschillende portwijnmerken, waaronder:

  • Graham's Port: bekend om hun rijke en complexe smaken.
  • Kopke: bekend om hun rijke en intense Vintage Port.
  • Krohn: bekend om hun soepele en zachte Tawny Port.
  • Fonseca Port: bekend om hun fruitige en kruidige Vintage Port.

Bezoek onze winkel om door onze voorraad te bladeren en de rijke en complexe smaken van portwijn te ontdekken. Onze deskundige medewerkers zijn er altijd om je te helpen de perfecte portwijn voor jouw gelegenheid te kiezen. Of je nu de voorkeur geeft aan een jonge en fruitige Ruby Port of een zoete en complexe Tawny Port, wij hebben voor ieder wat wils.

 

Portwijn is een zoete, versterkte wijn die in verschillende stijlen verkrijgbaar is, waaronder Ruby Port en Tawny Port. Het heeft een verscheidenheid aan smaakprofielen en kan worden gedronken op zichzelf of worden gebruikt in cocktails. Portwijn gaat goed samen met kaas, noten en chocolade en is een perfecte manier om een zwaar diner af te sluiten of te ontspannen op een chille avond. Bezoek onze winkel om de rijke en complexe smaken van portwijn te ontdekken en de perfecte portwijn voor jouw gelegenheid te vinden.